2 juni 2024
13:00

Husqvarna FF

Referat: Lindome GIF - Husqvarna FF

Omgång 10 bjöd på seriefinal hemma på Lindevi mot Husqvarna som hittills är det enda obesegrade laget i årets seriespel. Matchen spelas i tryckande värme med åskan mullrande i bakgrunden viss del av matchen. Zebrorna börjar matchen riktigt bra och skapar 3 bra målchanser första tio minuterna utan att riktigt få till det där lilla extra för att sätta motståndarmålvakten i riktiga svårigheter. I den tionde minuten kommer Lindome fram i vänstra delen av Husqvarnas straffområde genom Hugo Hedén och han serverar Socras Lutonda Luzayadio bollen som han resolut från nära håll slår in till hemmaledning 1-0. Husqvarna jämnar efter en lite knackig start ut spelet ute på planen utan att de skapar några riktigt farliga målchanser, bara skott utanför eller avslut som blockas av Lindomespelare. Båda lagen spelar i ett högt tempo och är fräna i närkamperna utan att för den skull gå över gränsen vilket domaren balanserar på ett bra sätt. Sista kvarten av första halvlek ökar Zebrorna trycket mot Husqvarnas mål och skapar tre riktigt bra avslut där något absolut borde resulterat i ökning av målskörden för hemmalaget. Speciellt minns vi en frispark från Donat Zejnullahu i stolpen och två Zebror som trots att de är först på returen inte får in bollen.
I andra halvlek sätter Husqvarna hårdare tryck på Zebrorna och Jens i hemmaburen får sträcka på sig vid ett par tillfällen på skott utifrån. Trots Husqvarnas övertag är Lindome mycket nära att göra 2-0 vid två tillfällen dels när Donat Zejnullahu från egen planhalva skjuter över en felplacerad målvakt men bollen går precis utanför ett tomt bortamål men också ett inlägg som efter avslut ligger och dansar framför Husqvarnamålet. En kvart in i andra halvleken slår Husqvarna en långboll som hemmaspelarna har bra koll på men tyvärr missbedömer studsen på och en forward i Husqvarna hinner först på bollen och blir fälld av Jens i Lindememålet med straff som resultat. Straffen slås resolut i mål av Filston Mawana även om Jens har fingrarna på det hårda skottet. Matchen fortsätter i högt tempo och hårda dueller med chanser för båda lagen fram till en kvart före slutsignalen då Husqvarna gör två mål på två minuter fram till ledning 3-1. Båda målen kommer till efter slarvigt försvarsspel från Zebrorna vilket Husqvarna spelarna utnyttjar kliniskt och distingt. Trots de två snabba baklängesmålen fortsätter Lindome spela för att göra mål för att komma ifatt sin motståndare. Fem minuter före slutsignalen fångar Hugo Hedén upp en andraboll strax utanför straffområdet och slår mycket behärskat bollen över Husqvarnaförsvaret in i målet till 2-3. Zebrorna satsar nu allt på en sen kvittering och är mycket nära när Noah Mannerström Egvik utmanar och blir fälld en halvmeter utanför straffområdet. Den följande frisparken blir resultatlös och är det sista som händer innan domaren blåser av tillställningen och Husqvarna står som segrare i en jämn toppmatch. Den stora skillnaden mellan lagen är att Husqvarna är effektiva och gör mål på sina chanser medan Zebrorna inte lyckas lika bra med sina avslut och det straffar sig naturligtvis i slutresultatet.
Nästa hemmamatch spelas redan nu på fredag den 7 juni klockan 19:30 hemma på Lindevi mot Bergdalen. Gäller att Zebrorna laddar om och kommer ihåg att Bergdalen hade en 2-0 ledning mot Husqvarna förra omgången och är ett mycket bättre lag än vad tabellplaceringen visar. Välkommen på fredag!